Субота, 27.04.2024, 07:43
Вітаю Вас Гість

Регіональний центр професійної освіти ім. О.С. Єгорова
місто Кропивницький

Методична комісія педагогічних працівників з предметів
"Фізична культура" та "Захист Вітчизни"

Головна » 2016 » Травень » 14 » День цивільного захисту
13:18
День цивільного захисту

07 травня 2016 року в державному навчальному закладі «Кіровоградський професійний ліцей імені Героя Радянського Союзу О.С. Єгорова» пройшов День цивільного захисту. Основним завданням було закріпити в учнів уміння правильно діяти в надзвичайних ситуаціях та сформувати високі морально-психологічні якості: мужність, витримку, кмітливість, ініціативність, відвагу, готовність для надання необхідної допомоги постраждалим у надзвичайних ситуаціях.

День розпочався з урочистого шикування, присвяченого Дню цивільного захисту  в ліцеї. Перед учасниками навчально-виховного процесу виступили начальник ЦЗ ліцею, ветерани МНС, викладачі.

На відкритих уроках з учнями проводились заняття, бесіди з програм основ безпеки життєдіяльності. В усіх групах проведено заняття-інструктаж за діями сигналів ЦЗ і навчальні тренування-відпрацювання дій учнів та постійного складу у випадку загрози терористичного акту. Евакуація учнів, та персоналу з будівлі закладу.

На спортивному майданчику з учасниками навчально-виховного процесу були проведені заняття з пожежної безпеки за участю представників ДПРЧ-6 МРВ УДСНС в Кіровоградській області. Під час заходу майбутнім автослюсарям, столярам, малярам, кухарям, кондитерам розповіли про роботу пожежно-рятувальної служби та про завдання, які щодня доводиться виконувати бійцям чергових караулів. Молоді показали пожежну техніку, пожежне озброєння та оснащення. Продемонстрували захисні костюми,   бойовий одяг, апарати захисту органів дихання та зору. Багато хлопців і дівчат виявили бажання приміряти його на себе. За допомогою порошкового вогнегасника було продемонстровано як загасити умовну пожежу. Також учні залюбки погодились взяти участь у конкурсі з оперативного розгортання: хто швидше та влучно поцілить пожежним рукавом.

При відпрацюванні дій учасниками навчально-виховного процесу ліцею у випадку загрози хімічного зараження була проведена евакуація людей в заміську зону (сквер ім. П. Морозова), де з учнями навчальних груп було проведено комбіновану естафету «Рятувальні роботи у зоні техногенної аварії».

Також з учнями проводились заняття по вивченню засобів індивідуального захисту, правилам одягання їх на себе та потерпілого. Проведено навчальні тренування щодо надання першої допомоги потерпілим при надзвичайних ситуаціях, травмуванні. У перервах між завданнями бажаючі грали у волейбол, футбол та перетягували канат.

День цивільного захисту в ліцеї пройшов організовано, динамічно і цікаво.

Переглядів: 395 | Додав: КПЛ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Обміняти криптовалюту

Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 17
Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0